Over mij

Wie ben ik?

“Wat is mijn talent?” vroeg ik me als onzekere puber wel eens af. “Jij bent goed met mensen,” zei mijn moeder dan. Pff, wat had ik daar nou aan… Ik wilde ook wel mooi kunnen zingen of dansen, snel kunnen zwemmen of steengoed in wiskunde zijn.

Gefascineerd door gedrag

Ja, ik kon intens genieten van het contact tussen mensen en was gefascineerd door gedrag.  Ik paste ook al heel jong op in diverse gezinnen in de straat, begeleidde kampen voor kinderen en tieners en gaf op de middelbare school geregeld adviezen aan leraren die het moeilijk hadden met de klas of zichzelf. Daarnaast was ik al heel jong bezig met mijn eigen ontwikkeling en bewustwording. Ik was daarin leergierig en vroeg wijs. Regelmatig voelde ik me daarin ‘anders’ dan mijn vriendinnen.
Dat vond ik niet altijd fijn.

Maar was dat een talent?!

Inmiddels weet ik dat dat zo is en ben ik er erg blij mee!
Mensen voelen zich vaak snel op hun gemak bij mij. Ik ben gezegend met een groot inlevingsvermogen en intuïtie.

Natuurlijk ging ik na de middelbare school een studie doen waarmee ik iets met mensen kon! Een jaar Toegepaste Psychologie, een studie Culturele en Maatschappelijke Vorming, een Holistische therapieopleiding.

Heel wat werkervaring in onderwijs en welzijn rijker, deed ik in 2009 het engste wat ik -tot op dat moment- gedaan had: ik zegde mijn vaste baan op en ging ik helemaal voor mijn eigen praktijk: Second Wind, training en coaching.
Om te kunnen doen wat ik het allerliefste doe!

De rode draad in alles wat ik doe: jou zien in waar je nu staat, samen onderzoeken wat je gevoelens en behoeften zijn en je daarin te ondersteunen. Je op weg te helpen.

Om  te worden wie je (diep van binnen) bent.

Speels en serieus

Met mijn enthousiasme, openheid, betrokkenheid, spontaniteit en af en toe even lekker gek doen, geef ik mijn eigen kleur aan de trainingen en coaching die ik geef. We werken aan serieuze thema’s, dus pittig wordt het af en toe ook wel. Ik zoek daarin altijd de juiste balans.

Naomi Steinen
Naomi Steinen

Jouw inbreng

Jouw inbreng is voor mij belangrijk,  zonder jou kan ik niks.. Jij bepaalt of we ergens mee door gaan of niet, jij vertelt wat je wil leren. Natuurlijk zal ik je wel regelmatig over drempels heen proberen te helpen, want daar groei je juist van. Maar jij bent het belangrijkste. Als iets voor jou echt te snel of teveel is, dan doen we het niet. Of anders! 🙂

Naomi Steinen